сряда, 20 март 2013 г.

Пролетна супа с лапад

Необходими продукти:
300 - 350 гр. пресен лапад
1 1/2 ч.ч. ориз
2 стръка пресен зелен лук
олио или зехтин
сол
чубрица

За застройката:
1 яйце
3 -4 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:
    Сложете в тенджера вода.Подсолете я и я изчакайте да заври.Изчистете лапада от дръжките и го потопете във водата.Оставете го за около 3-4 минути, след което го извадете и го отцедете.Нарежете го на ленти.
    В друга тенджера сложете почистения и измит ориз и нарязания лук.Когато ориза се свари, добавете и нарязания лапад.Сложете повече вода, защото след свалянето на супата от котлона оризът ще набъбне още повече и е възможно супата да стане много гъста.Подсолете и добавете зехтин или олио на вкус.
    Оставете готовата супа малко да изстине, а през това време направете в купичка застройката като разбиете яйцето с млякото и добавите  малко от бульона на супата.Добавете готовата застройка  към супата при непрекъснато бъркане.Добавете и една щипка чубрица.

0 коментара:

Публикуване на коментар