петък, 18 април 2014 г.

Пълнозърнести пухкави мекици

Необходими продукти:4 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 с.л. кафява захар
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. суха мая
2 1/2 ч.ч. хладка вода

Начин на приготвяне:
   В дълбока купа изсипете брашното.Добавете захарта, солта и маята.Направете кладенче и изсипете водата.Разбъркайте сместа.Покрийте купата с кърпа или фолио и оставете тестото да втаса 12 часа на стайна температура.Най-добре е да се остави от вечерта и на сутринта ще имате страхотно тесто за мекици.
   След като тестото е престояло 12 часа си намаслявате ръцете с олио и късате малки топки от него.Раздърпайте топката и я пуснете в тиган със сгорещено олио.Изпържете от двете страни до златисто.

Съвет:Поднесете мекиците със сладко или сирене, а може и с чаша прясно мляко или купичка с кисело мляко.

0 коментара:

Публикуване на коментар