сряда, 25 юли 2012 г.

Домашна бисквитена торта със заквасена сметана

Ако ви се хапва нещо сладко, но нямате много време да се цапате, това е вашата рецепта.Тортата се приготвя за около 15-20 мин.



Необходими продукти:

2 големи пакета бисквити
500 гр. заквасена сметана
400 гр. кисело мляко
8 с.л. захар
4 с.л. сладко от кайсии, ягоди, сливи и т.н.
ядки - орехи, бадеми и т.н.
крокан за поръсване
1/2 купичка прясно мляко, кафе, кока-кола или вода за потапяне на бисквитите

Начин на приготвяне:

     В голяма купа смесете заквасената сметана с киселото мляко, добавете захарта и сладкото и разбъркайте добре.Оставете за 3-4 мин., за да се отпусне заквасената сметана и отново разбъркайте.
    Потапяйте всяка бисквита в прясно мляко, кафе или кока-кола и ги нареждайте в тавичка.След като наредите първия ред бисквити, изсипете част от сместа и я разпределете равномерно.По същия начин наредете и останалите бисквити, като имайте впредвид, че ще ви останат малко от бисквитите, които няма да използвате.Сместа трябва да ви стигне за три реда бисквити.
    След като сте наредили тортата може да я украсите с натрошени ядки, крокан, карамелизиран кокос, шоколадови пръчици, плодове и т.н. Може да натрошите и останалите бисквити и да ги поръсите върху тортата.
    Оставете тортата да престои в хладилник няколко часа.За най-добър резултат я оставете да престои 12 часа.

Съвет:Ако желаете може да наредите на всеки пласт бисквити и плодове като банани, ягоди, праскови и т.н.


3 коментара:

  1. Тази торта е много вкусна и рецептата е лесна за изпълнение. Благодаря ви за страницата много ми харесват рецептите.
    Правих и домашната баница и тя чного ми хареса.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за хубавите думи, скоро ще публикувам много нови и интересни рецепти, които също се надявам да се харесат.Включете се във facebook групата (https://www.facebook.com/pages/Elis-kitchen/413355355369547), за да виждате най-новите публикации, а и доста интересни факти за храните.Съжалявам за късния отговор, но предвид раждането на дъщеричката ми през март блогът ми остана малко на заден план :)

    ОтговорИзтриване
  3. Най-хубавата торта е това! :) Аз правя същата , само че без да потапям бисквитите в мляко, кафе или др.
    Те се напояват достатъчно от сместа с киселото мляко, сметаната и сладкото ( ние предпочитане от ягоди) ;)
    Към сместа добавям и крема сирене. Ядки не добавям- така ни харесва ;) Става на вкус като чийзкейк. :)

    ОтговорИзтриване