петък, 13 юли 2012 г.

Миш-маш

Едно от любимите ми ястия през лятото е миш-машът и не мога да се въздържа да не ви  споделя  рецептата.



Необходими продукти:

6 сурови яйца
1 1/2 сурова чушка (това е за летния вариант, а през зимата аз използвам печени чушки :))
1/2 глава лук
150-200  гр. натрошено сирене
8-9 с.л. доматен сок 
черен пипер
червен пипер
олио за пържене

Начин на приготвяне:

    Нарежете чушките и лука на ситни парчета.Изсипете ги в тиган с нагорещено олио и ги запържете.Добавете доматения сок и изчакайте водата от сока да се изпари като не забравяте да бъркате, за да не загорят зеленчуците.
    В купичка разбийте яйцата и добавете към тях натрошеното сирене.След като доматеният сок се сгъсти достатъчно, добавете яйцата + сиренето и малко черен пипер.Бъркайте енергично, докато яйцата  се стегнат.

Препоръка: Не е желателно да добавяте сол, тъй като сиренето и доматеният сок са солени и има вероятност ястието да стане прекалено солено.
За любителите на здравословното хранене препоръчвам да си направите миш-маша във фурна като разбъркате всички продукти заедно с мазнината (олио или зехтин) и ги изсипете в тава.Сложете ястието във фурната и го запечете.

Съвет: След като ястието е готово може да го поръсите с червен пипер и да го украсите с малко магданоз.Поднесете ястието с препечени филийки.

Към ястието може да се добавят нарязани тиквички или гъби или нещо друго, за което се сетите, въпрос на вкус, все пак е миш-маш :)))

Ако ви е харесала рецептата натиснете бутон "Харесва ми" или добавете коментар.

0 коментара:

Публикуване на коментар