вторник, 17 юли 2012 г.

Макарони със зеленчуци



Необходими продукти:

220 гр. макарони
1 с.л. краве масло

За соса:
1 червена сурова чушка
4-5 шайби тиквичка
1 морков
8-9 черни маслини
2 ч.ч. доматен сок/доматено пюре
2-3 скилидки чесън
кашкавал за поръсване
сол
черен пипер
чубрица
джоджен, по възможност пресен
олио за пържене

Начин на приготвяне:


      Сложете макароните в тенджера с вряща солена вода.Варете до омекване на макароните, а именно - когато натиснете едно парченце с вилица лесно да се дели на две части.След като макароните се сварят, отцедете водата, която е останала в тенджерата и добавете маслото.Разбъркайте добре макароните.
      Измийте и нарежете чушката и моркова на тънки лентички, с цел по-бързото им омекване при пържене.Изчистете маслините от костилките и нарежете месестата част на ситно.Нарежете тиквичките на ситни кубчета или тънки лентички.Изсипете чушката, моркова,  маслините и тиквичките в тиган с предварително загрято олио.Запържете ги за няколко минути и добавете доматения сок.Оставете соса да се сгъсти и добавете подправките, в количество според вашия вкус.Преди да свалите соса от огъня, добавете пасираните скилидки чесън и разбъркайте добре.
       Сервирайте макароните като ги полеете със соса и ги поръсите с кашкавал.

Съвет: Може да украсите макароните с листа от пресен джоджен, магданоз или мента.

0 коментара:

Публикуване на коментар