неделя, 1 юли 2012 г.

Яйчен крем с царевичен грис и медени круши



Необходими продукти: 5-6 порции

2 сурови яйца
900 мл. прясно мляко
1 пълна до горе ч.ч. царевичен грис
2 ч.ч. захар
круши
1 ч.ч. мед

Начин  на приготвяне:
     
   Прясното мляко се изсипва в тенджерка.Към него се добавят  яйцата и захарта.Продуктите се разбиват с метална бъркалка.Добавя се гриса и тенджерката се слага на котлона на най-силната му степен.Сместа се бърка постоянно, за да не загори.Не се притеснявайте ако Ви изглежда, че тази смес няма да се сгъсти.:))) Не спирайте да бъркате.Когато се сгъсти кремът се сваля от котлона.
     Измийте крушите и ги нарежете на парченца.Потапяйте всяко парче в меда и ги нареждайте в купичките, в които ще изсипете крема.След като наредите медените парченца круша, изсипете крема върху тях.Оставете крема да изстине.

Пояснение:Няма точна бройка круши, тъй като зависи от сорта на крушите и от Вашите предпочитания.Аз лично използвах круши "Петровки" и подредих във всяка купичка по 3 крушки.

Съвет:Украсете крема с натрошени ядки и плодове.


Ако ви е харесала рецептата, моля натиснете бутон "Харесва ми"

0 коментара:

Публикуване на коментар