понеделник, 9 юли 2012 г.

Панирани миди

Тази рецепта много добре си пасва с една - две бирички :)))



Необходими продукти: (за 1 порция)
1 1/2  ч.ч. сварени и почистени миди
1 яйце
4 с.л. бяло брашно
2 с.л. прясно мляко
сол
олио за пържене

Начин на приготвяне:

    Сложете мидите с черупките в тенджера със солена вода.Сварете ги и ги почистете.
   В купичка разбийте яйцето заедно с брашното.Добавете прясното мляко и сол на вкус и разбъркайте.Трябва да се получи смес подобна на тази за палачинки.
    Сложете олио в тигана и го оставете да се загрее. Потопете всяка една мида в сместа, след което я пуснете в тигана.След няколко минути обърнете мидите, за да се изпържат и от другата страна.

Съвет: Сервирайте панираните миди украсени с резени лимон.


0 коментара:

Публикуване на коментар