петък, 13 юли 2012 г.

Пилешко филе с пъпеш и кориандър



Необходими продукти:

650 гр. пилешко бон филе
1 морков
1 сурова чушка
1/2 глава  лук
2-3 резена пъпеш
сол
черен пипер
кориандър, малко по-малко от една щипка
олио за пържене

Начин на приготвяне:

     Нарежете месото на парчета.Изсипете го в тиган с нагорещено олио и го запържете до златисто.Нарежете на ситни парчета морковите, чушките и лука и ги добавете към месото.Запържете ги докато омекнат, като добавите и малко вода, за да не изсъхне пилешкото месо.Овкусете със сол, черен пипер и кориандър.Когато зеленчуците омекнат и водата се изпари, добавете пъпеша, нарязан на парчета.Оставете ястието на слаб огън за около 3-4 мин. без да разбърквате, след което го отстранете от котлона.

Препоръка: По възможност не добавяйте пъпеш, който е "хлебен', тъй като има вероятност много да се развари.

Ако тази рецепта ви харесва, моля натиснете бутон "Харесва ми" или изкажете вашето мнение в полето за коментари

0 коментара:

Публикуване на коментар