петък, 18 април 2014 г.

Задушено телешко месо с моркови и лук

Необходими продукти:500 гр. телешки шол
2-3 средно големи моркова
1 глава кромид лук
сол
черен пипер
червен пипер
зехтин

Начин на приготвяне:
  Нарежете месото на кубчета и го овкусете със сол, черен и червен пипер на вкус.Сложете месото в тавичка, долейте два-три пръста вода и я покрийте (тавичката) с алуминиево фолио за печене.Печете месото около 50 мин. на 275*C отгоре и отдолу.
  Обелете морковите и с помощта на белачката ги нарежете на тънки лентички.
  Обелете лука и го нарежете на едро.
  Добавете зеленчуците към месото и ако водата е извряла добавете още малко.
  Без да слагате фолиото печете ястието още 10-15 мин или докато водата почти изври и зеленчуците и месото се запекат.След като ястието е готово го залейте с малко зехтин и го оставете да изстине.

Съвет:Поднесете ястието със свежа салата и чаша червено вино.

0 коментара:

Публикуване на коментар