вторник, 10 декември 2013 г.

Омлет с лапад и сирене

Необходими продукти:
4 сурови яйца
1 ч.ч. натрошено краве сирене
1 ч.ч. попарен и нарязан лапад
1 скилидка чесън
1 щипка сол
1-2 щипки червен пипер
олио за пържене

Начин на приготвяне:
    В купа разбийте яйцата, добавете сиренето и лапада.Разбъркайте добре.Добавете намачкания чесън, солта и червения пипер.
   В тиган с нагорещено олио изсипете сместа и я загладете като палачинка.Когато сместа се стегне и се запържи отдолу, с помощта на шпатула прегънете омлета на две (все едно затваряте книга).Оставете омлета още няколко минути да се запържи, след което го обърнете и от другата стана.За по-лесно обръщане използвайте две шпатули или разрежете омлета на две (с помощта на шпатулата).

Съвет:При поднасяне на ястието може да добавите като гарнитура малко кисело мляко.

0 коментара:

Публикуване на коментар