четвъртък, 2 януари 2014 г.

Икономични бухтички

Необходими продукти:
2 сурови яйца
2 к.ч. вода
1 непълна ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. оцет
3-4 с.л. захар
брашно - на око колкото да стане гъста каша като за кекс, аз слагам около 2 ч.ч.

Начин на приготвяне: 
   Разбийте яйцата.Изсипете содата в оцета и ги добавете към яйцата.Към тях добавете и останалите продукти.Разбийте добре, докато се получи гъста, хомогенна каша.
   В тиган сложете олио и го оставете да се загрее добре.Сложете повече олио.С лъжица загребвайте от сместа и я изсипвайте в тигана.Пържете бухтите и от двете страни до получаване на златист загар. 

Съвет:Може да слагате готовите бухти върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишното олио.

2 яйца 2 кафени чаши вода 1 непълна чаена лъжица сода 1 с.л. оцет 3-4 с.л. захар Брашно (ще го прецените на око; трябва да се получи смес по-гъста от кексово тесто)

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/nedelni-evtini-buhti.15124.html
2 яйца 2 кафени чаши вода 1 непълна чаена лъжица сода 1 с.л. оцет 3-4 с.л. захар Брашно (ще го прецените на око; трябва да се получи смес по-гъста от кексово тесто)

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/nedelni-evtini-buhti.15124.html
2 яйца 2 кафени чаши вода 1 непълна чаена лъжица сода 1 с.л. оцет 3-4 с.л. захар Брашно (ще го прецените на око; трябва да се получи смес по-гъста от кексово тесто)

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/nedelni-evtini-buhti.15124.html

0 коментара:

Публикуване на коментар