вторник, 26 юни 2012 г.

Сос от авокадо



Всички знаем колко е полезно авокадото, а ако все още има някой, който не е наясно, може да погледне тук:http://helloskitchen.blogspot.com/2012/06/blog-post_4854.html

Необходими продукти:
1 авокадо
2-3 пълни с.л. кисело мляко
половин лимон
скилидки чесън
сол на вкус

Начин на приготвяне:

   Обелете авокадото и махнете семката.Нарежете го на кубчета.Така нарязаното авокадо може да намачкате с вилица или да пасирате с пасатор.Аз лично предпочитам пасатор, тъй като сосът става по-гладък и хомогенен.
    Добавяте киселото мляко, изстисквате лимона и овкусявате със сол и стрит чесън.Ако сосът стане по-солен добавете още кисело мляко.
   
Съвет: Тъй като сосът е по-гъст може да се намаже и на филийка.Разрежете филийките хляб наполовина.Върху тях добавете малко зехтин, мерудия и черен пипер.Запечете на фурна до златисто.

Ако ви е харесала рецептата, моля натиснете бутон "Харесва ми"

0 коментара:

Публикуване на коментар