неделя, 13 октомври 2013 г.

Разядка с нахут

Все повече приближават Коледните и Новогодишни празници.Ето една идея за трапезата на Бъдни вечер.А защо не и за всяка вечер :)

Необходими продукти:
100 гр. суров нахут
4-5 с.л. кисело мляко
2 скилидки чесън
сол
черен пипер
2 ч.л. зехтин/сусамово масло
сок от лимон

Начин на приготвяне:
    Накиснете нахута във вода за 24 часа, след което го отцедете от водата и го пасирайте, като постепенно добавяйте киселото мляко.Добавете скилидките чесън, сол и черен пипер на вкус, зехтина и сок от лимон (около 1/2 лимон).Пасирайте.По желание може да добавите ситно нарязан копър или магданоз, както и натрошени ядки.

Съвет:Сервирайте разядката с препечен хляб и чаша червено вино.

0 коментара:

Публикуване на коментар