2 средно големи тиквички
70 гр. сварено пилешко месо
1 белтък
1 домат
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на половинки по дължина.С помощта на лъжичка издълбайте тиквичките, като внимавате да не пробиете дъното им.
В купичка смесете разбития белтък с нарязаното на ситно пилешко месо, овкусете със сол и черен пипер.
Разпределете сместа в издълбаните тиквички.
Наредете лодките в тавичка и залейте дъното й с малко вода (около 1 пръст).
Печете тиквичките в предварително загрята фурна на 275*C докато белтъка се запече и тиквичките омекнат.
Нарежете домата на филийки и ги подредете върху вече готовите лодки от тиквички.Запечете ги за около 4-5 мин.Оставете тиквичките да изстинат.
Съвет:Поднесете тиквичките със сос от кисело мляко, малко сол и чесън на вкус.
0 коментара:
Публикуване на коментар