петък, 18 април 2014 г.

Лодки от тиквички с пилешко месо и белтъци

Необходими продукти:
2 средно големи тиквички
70 гр. сварено пилешко месо
1 белтък
1 домат
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
  Нарежете тиквичките на половинки по дължина.С помощта на лъжичка издълбайте тиквичките, като внимавате да не пробиете дъното им.
   В купичка смесете разбития белтък с нарязаното на ситно пилешко месо, овкусете със сол и черен пипер.
   Разпределете сместа в издълбаните тиквички.
   Наредете лодките в тавичка и залейте дъното й с малко вода (около 1 пръст).
  Печете тиквичките в предварително загрята фурна на 275*C докато белтъка се запече и тиквичките омекнат.
   Нарежете домата на филийки и ги подредете върху вече готовите лодки от тиквички.Запечете ги за около 4-5 мин.Оставете тиквичките да изстинат.

Съвет:Поднесете тиквичките със сос от кисело мляко, малко сол и чесън на вкус.

0 коментара:

Публикуване на коментар