събота, 22 декември 2012 г.

Бисквитена торта с крем на Д-р Йоткер


Необходими продукти:
2  1/2 пакета бисквити по избор от по 230 гр.
2 крема за варене на Д-р Йоткер  от по 50 гр.(по избор)
2 литра прясно мляко
16  с.л. захар (за кремовете, аз лично не спазвам рецептата, която е описана на опаковката им, тъй като обичам кремът да е по-сладък)
орехи, крокан, шоколадови пръчици за украса

Начин на приготвяне:

     Затоплете част от прясното мляко и натопете част от бисквитите.След като леко омекнат ги наредете на един пласт в тава, по възможност правоъгълна или квадратна.Сложете 350 мл. прясно мляко в тенджерка, за да направите единия крем.Сложете тенджерката на котлона и докато млякото се затопли, разбийте в купа оставащите 150 мл. мляко с единия крем и 8 с.л. захар (Забележка: Аз лично не спазвам рецептата описана на опаковката на крема, тъй като не ми се получава.По описания от мен начин се получава много по-гладък и сладък крем.)Изсипете получената смес в тенджерката с млякото и бъркайте докато се сгъсти и стане гладка, хомогенна смес.Изсипете половината от крема върху наредения пласт бисквити.Отгоре наредете нов пласт бисквити, като не забравяте да ги натопите в млякото и изсипете останалия крем.Следвайте същата процедура, която описах по-горе, за да направите и втория крем.Наредете отново пласт бисквити, пласт крем.Ако тавата ви е по-малка трябва да се получи четирипластова бисквитена торта.След като изстине тортата може да я украсите с натрошени орехи, крокан или шоколадови пръчици.Оставете тортата да престои поне 3-4 часа преди консумация.

Съвет:За още по-добър вкус на тортата може да наредите между пластовете тънки резенчета банани.Ако купите два различни крема може да ги направите наведнъж в две отделни тенджерки и да ги редувате върху пластовете бисквити.Така ще се получи шарена торта, но имайте впредвид, че кремът много бързо се стяга и трябва да работите много бързо.


0 коментара:

Публикуване на коментар