вторник, 9 октомври 2012 г.

Шарен кекс без кисело мляко

Този кекс става много бързо и е много пухкав и вкусен!


Необходими продукти:
5 сурови яйца
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. вода
3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1  1/2 с.л. какао
1 щипка канела

Начин на приготвяне:

     В дълбока купа разбийте яйцата и захарта.Добавете олиото и водата и отново разбийте сместа.Постепенно добавяйте брашното, което е пресято с бакпулвера и ванията.Добавете и канелата.Разбъркайте добре сместа и я изсипете в намаслена и набрашнена тавичка, като оставите съвсем малко от сместа, за да бъде смесена с какаото.След като смесите остатъка от сместа с какаото го изсипете на тънка струйка върху останалата част като правите вълнообразни или кръгообразни движения.Печете кекса  в предварително загрята фурна на 200 *C.

Съвет: За още по-добър вкус на кекса може да добавите в сместа смлени орехи, бадеми или малко стафиди.

5 коментара:

  1. Колко време се пече?

    ОтговорИзтриване
  2. Защо когато извадих кекса от фурната и след нялолко минути стана сглетен .

    ОтговорИзтриване
  3. Супер се получи. Добавих му орехи и желе от домашни плодове ииии Вкусотийка.

    ОтговорИзтриване