петък, 19 октомври 2012 г.

Спагети с кренвирши






Необходими продукти:

250-300 гр. спагети
3 кренвирша
1 сварено яйце
30-40 гр. краве сирене
250 - 300 мл. доматен сок
кашкавал за поръсване
1 с.л. краве масло
1 малка глава лук
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

  Сварете спагетите в подсолена вода.Измийте ги със студена вода, след което я отцедете.Добавете маслото и разбъркайте спагетите, за да може да се разтопи добре.
    В тиган със загрято олио запържете нарязания на ситно лук, след което добавете обелените и нарязани на кубчета кренвирши.Запържете и тях и добавете натрошеното сирене и яйцето, което трябва да нарежете на ситно.Добавете доматения сок, сол и черен пипер.Преди да добавите сол, опитайте соса, тъй като слагате сирене и може да се окаже че е достатъчно солен и не е нужно да добавяте сол.Оставете соса да се сгъсти и го излейте върху спагетите.Разбъркайте добре и ги оставете за няколко минути, за да поемат соса.

Съвет:При сервиране настържете кашкавал върху спагетите.


0 коментара:

Публикуване на коментар