четвъртък, 3 октомври 2013 г.

Кои плодове са запичащи и кои разхлабващи за бебетата?



Както знаем различните храни влияят по различен начин на малките ни съкровища.За да избегнем проблеми в храносмилателната и отделителната системи на бебето е необходимо да знаем кои храни действат запичащо и кои разхлабващо.По този начин ще знаем как да комбинираме или как да редуваме плодовете, които използваме за приготвянето на домашни плодови пюрета.И така:

Плодове с разхлабващо или неутрално действие са:

Тиква
Круши
Сини сливи
Пъпеши
Киви
Сушени кайсии
Смокини
Грозде
Папая
Гуава
Манго
Портокали
Фурми
Праскови
Диня
Череши
Къпини
Черници
Ябълка

Плодове предизвикващи запек са:

Банани
Боровинки

Забранени плодове за деца под 1 година!!! -
Поради високата киселинност не се препоръчват до една годинка цитросовите плодове, като някои от тях могат да предизвикат и алергични реакции, както и ягодите, малините, къпините, дори и недобре узрелите домати.

Съвет:Когато се приготвя плодово пюре е най-добре плодовете да се комбинират - запичащ с разхлабващ.И все пак всеки организъм усвоява по различен начин храните, така че не се учудвайте ако вашето мъниче не реагира на плодовете така както са описани като действие.Важното е то да се храни с разнообразна и пълноценна храна.

0 коментара:

Публикуване на коментар