Както знаем различните храни влияят по различен начин на малките ни съкровища.За да избегнем проблеми в храносмилателната и отделителната системи на бебето е необходимо да знаем кои храни действат запичащо и кои разхлабващо.По този начин ще знаем как да комбинираме или как да редуваме плодовете, които използваме за приготвянето на домашни плодови пюрета.И така:
Плодове с разхлабващо или неутрално действие са:
Тиква
Круши
Сини сливи
Пъпеши
Киви
Сушени кайсии
Смокини
Грозде
Папая
Гуава
Манго
Портокали
Круши
Сини сливи
Пъпеши
Киви
Сушени кайсии
Смокини
Грозде
Папая
Гуава
Манго
Портокали
Фурми
Праскови
Диня
Череши
Къпини
Черници
Праскови
Диня
Череши
Къпини
Черници
Ябълка
Плодове предизвикващи запек са:
Банани
Боровинки
Забранени плодове за деца под 1 година!!! -
Поради високата киселинност не се препоръчват до една годинка цитросовите плодове, като някои от тях могат да предизвикат и алергични реакции, както и ягодите, малините, къпините, дори и недобре узрелите домати.
Поради високата киселинност не се препоръчват до една годинка цитросовите плодове, като някои от тях могат да предизвикат и алергични реакции, както и ягодите, малините, къпините, дори и недобре узрелите домати.
Съвет:Когато се приготвя плодово пюре е най-добре плодовете да се комбинират - запичащ с разхлабващ.И все пак всеки организъм усвоява по различен начин храните, така че не се учудвайте ако вашето мъниче не реагира на плодовете така както са описани като действие.Важното е то да се храни с разнообразна и пълноценна храна.
0 коментара:
Публикуване на коментар