30 гр. сьомга
2 картофа
30 гр. тиква
1 морков
Начин на приготвяне:
Изчистете сьомгата от кожата.Изпечете я на скара от всички страни.Накъсайте я на парченца.В съд с малко вода или в съд за варене на пара сложете обелените и нарязани на кубчета картофи и морков.Добавете и тиквата и оставете зеленчуците да се сварят добре.След това ги отцедете от водата, но без да я изхвърляте, за да може ако пюрето ви се стори гъсто да добавите малко от тази вода.Смесете зеленчуците и сьомгата и пасирайте добре до получаване на хомогенна смес.Пожелание може да добавите и малко ситно нарязан пресен магданоз и да го пасирате заедно с останалите продукти.
0 коментара:
Публикуване на коментар