Необходими продукти:
1 пакет кори за баница (точени кори - "Одрински кори за баница", "Точени кори на баба" и т.н.)
6 сурови яйца
350 гр. сирене
3 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Има два начина за приготвянето на тези вкусни банички - единият е да навивате кората на охлювче, а другият е да нарежете корите на еднакви квадрати и да слепите страните на баничката като пица "Калцоне", т.е. като затваряне на книга.Всеки сам може да си избере, а може да пробвате и по двата начина.
Който и начин да изберете приготвянето на баничките става горе-долу по един и същи начин.И така: Взимате 4 от яйцата и ги разбивате.Добавяте сиренето и олиото.Взимате кора и с помощта на лъжица разпределяте малка част от сместа - ако правите охлювчета разпретеляте сместа по цялата кора, след което я навивате по дължина и после навивате от центъра към периферията.Ако правите от другия вид банички режете кората на квадрати, слагате смес само на едната част на квадрата, мажете краищата на кората с разбито яйце и слепяте кората (използвайте другите 2 яйца, които са за мазане на баничките отгоре и за слепяне).Наредете баничките в тава, която е предварително намазана с малко олио.Намажете баничките с разбито яйце с помощта на готварска четка.Ако нямате такава може да използвате парче тензух, което да потапяте в яйцето и да мажете.Печете в предварително загрята фурна на 200*C отгоре и отдолу без вентилатор докато се получи златиста коричка.Извадете готовите банички, подредете ги в чиния и съвсем леко ги напръскайте с малко вода.Завийте ги с кърпа за няколко минути, след което са готови за консумация.
0 коментара:
Публикуване на коментар