вторник, 19 юни 2012 г.

Чийзкейк с ягоди, крема сирене и заквасена сметана




Необходими продукти:

250 гр. бисквити (аз лично предпочитам да смеся шоколадови и обикновени бисквити)
125 гр. краве масло
4 пакетчета крема сирене
500 гр. заквасена сметана
захар на вкус (тъй като в моето семейство сладкото е на почит аз слагам около 10-12 лъжици захар)
около 300-400 гр. ягоди или череши

Начин на приготвяне:
       Бисквитите се слагат в блендера и се натрошават или ако нямате такъв може да ги сложите в няколко пликчета, за да не се разхвърчат и да си излеете яда върху тях с една точилка или чукче за месо.След като са станали на ситни трохи се изсипват във форма за печене с подвижно дъно.
      Разтапяме маслото и заливаме бисквитите с него.Разбъркваме добре, след което сместа се заравнява и се натъпква с лъжица.Готовият блат се слага в хладилника за 30 мин. да стегне.
       Докато чакаме блата да стегне правим крема.Как? Много лесно!
    Разопаковаме 4-те пакетчета с крема сиренето и ги разбъркваме.В началото са доста стегнати, но когато преседи на стайна температура, кремата сирене омеква.Към крема сиренето добавяме сметаната и захарта.Добавяйте захар и опитвайте, докато получите желаната сладост.
      Към получената хомогенна смес се добавят ягодите или черешите, които трябва да са ситно нарязани.
    Готовата смес се излива върху вече изстиналия блат, украсява се по желание, покрива се с фолио и се оставя да престои в хладилника.

Внимание!!! - за да се получи стегнат чийзкейк е необходимо престояването му в хладилника за 12 часа (не че и да не преседи не е страхотен, но не е достатъчно стегнат и когато махнете обръча на формата има вероятност да се разтече крема)

Съвет: за още по-добър вкус може да добавите в крема различни ядки или сладка, а може и настърган шоколад или кокос

Ако ви е харесала рецептата, моля натиснете бутон "Харесва ми"

Научете повече за чийзкейка тук : http://helloskitchen.blogspot.com/2012/06/blog-post_26.html

0 коментара:

Публикуване на коментар