За любителите на 90-дневната диета :))))
Необходими продукти за 3 гювечета:
150 гр. сирене
150-200 гр. колбас (салам, шунка, кренвирши и т.н.)
100 -150 гр. кашкавал
1/2 чушка
3 яйца
доматен сос или сок
вода
масло
чубрица
черен пипер
мерудия
Начин на приготвяне:
Натрошете сиренето на дъното на гювечето.Нарежете колбаса, кашкавала и чушката на кубчета.Добавете ги към сиренето.Прибавете 6-7 с.л. доматено пюре и малко вода в гювечето.Сложете 1 ч.л. масло, малко черен пипер и мерудия.Разбъркайте продуктите и направете малко кладенче в средата на гювечето.Счупете яйцето и внимателно го изсипете в кладенчето.
Процедурата се повтаря и с другите 2 гювечета.
Сложете готовите гювечета във фурната на 275 *C.
Когато гювечетата са готови, а именно- когато яйцата са запечени, се изваждат и се поръсват с чубрица.
Забележка: Тъй като сиренето и кашкавалът са солени, не добавяйте допълнително сол, защото рискувате да стане прекалено солено.
Забележка: Тъй като сиренето и кашкавалът са солени, не добавяйте допълнително сол, защото рискувате да стане прекалено солено.
Съвет:При сервиране може да добавите в гювечето ситно нарязан магданоз или стрък пресен чесън.
Ако ви е харесала рецептата, моля натиснете бутон "Харесва ми"
0 коментара:
Публикуване на коментар