четвъртък, 28 юни 2012 г.

Гювече на фурна


За любителите на 90-дневната диета :))))





Необходими продукти за  3 гювечета:

150 гр. сирене
150-200 гр. колбас (салам, шунка, кренвирши и т.н.)
100 -150 гр. кашкавал
1/2 чушка
3 яйца
доматен сос или сок
вода
масло
чубрица
черен пипер
 мерудия

Начин на приготвяне:

   Натрошете сиренето на дъното на гювечето.Нарежете колбаса, кашкавала и чушката на кубчета.Добавете ги към сиренето.Прибавете  6-7 с.л. доматено пюре и  малко вода в гювечето.Сложете 1 ч.л. масло, малко черен пипер и мерудия.Разбъркайте продуктите и направете малко кладенче в средата на гювечето.Счупете яйцето и внимателно го изсипете в кладенчето. 
     Процедурата се повтаря и с другите 2 гювечета.
     Сложете готовите гювечета във фурната на 275 *C.
     Когато гювечетата са готови, а именно- когато яйцата са запечени, се изваждат и се поръсват с чубрица. 

Забележка: Тъй като сиренето и кашкавалът са солени, не добавяйте допълнително сол, защото рискувате да стане прекалено солено.

Съвет:При сервиране може да добавите в гювечето ситно нарязан магданоз или стрък пресен чесън.

Ако ви е харесала рецептата, моля натиснете бутон "Харесва ми"

0 коментара:

Публикуване на коментар