вторник, 19 юни 2012 г.

Солени мъфини със заквасена сметана, маслини, сирене и слънчоглед



Необходими продукти: (12 бр.)
250 гр. брашно
1 ч.ч. черни маслини нарязани на ситно
200 гр. сирене
1 яйце
2/3 кофичка заквасена сметана (ако нямате заквасена сметана може и с кисело мляко)
сол на вкус
черен и червен пипер на вкус
1 бакпулвер
1 ч.ч. олио
1 ч.ч.белен слънчоглед 
1 щипка мерудия
ленено семе за поръсване

Начин на приготвяне:

       Смесваме в голяма купа брашното, бакпулвера, слънчогледа и подправките.Разбъркваме добре. В отделна купа смесваме яйцето, сметаната, олиото и маслините.Получената течна смес внимателно добавяме към сухата.Разбъркваме.Ако е трудно да се бърка с лъжица, може да омесите сместа с ръце.Към полученото тесто добавяте натрошеното сирене и отново бъркате.
     Ако печете във формата за мъфини без да използвате хартиени кошнични, трябва да я намаслите.Ако използвате хартиени формички нпълнете ги до горе, за да разпределите сместа в 12-те форми.Не е необходимо да намаслявате хартиените формички.
      Поръсете с ленено семе и поставете в предварително загрята фурна на 180-200 *C за около 20 мин. като времето за печене зависи от фурната.Най-лесният начин за проверка дали са изпечени е да ги набодете с клечка за зъби и ако излезе суха, значи са готови.След като ги извадите от фурната е неоходимо да ги оставите за няколко минути във формата, а после да ги преместите върху решетка или на кухненски плот.

Съвет: поднесете тези вкусни мъфини с чаша прясно мляко или купичка кисело мляко

Ако ви е харесала рецептата, моля натиснете бутон "Харесва ми"


0 коментара:

Публикуване на коментар