вторник, 19 юни 2012 г.

Пълнени пънчета от тиквички



Необходими продукти:

4 бр. средно големи цели тиквички (тиквичките трябва да са и малко по-дебели)
2 ч.ч. бял ориз
2 средно големи моркова
кашкавал за поръсване
сол на вкус
черен пипер на вкус
олио
къри (ако обичате по - пикантно, но може и без него)

Начин на приготвяне:

      Измийте тиквичките и ги нарежете на пънчета.Издълбайте пънчетата с помощта на малка лъжичка, като внимавате да не пробиете дъното.(Забележка: дълбайте от широката към тясната страна на пънчето).

За пълнежа:
      Сварете ориза в подсолена вода, като към него прибавите морковите нарязани на малки кубчета, подправките и олио на вкус.Може да добавите и част от издълбаното от тиквичките.(Забележка: за сваряването на ориза е необходимо да не слагате много вода, за да не стане воднист.Преди да добавите подправките и ориза е вече сварен отцедете водата, която е излишна).
      След като пълнежът е готов с помощта на малка лъжичка напълнете тиквичките. Подредете ги в тавичка и сложете съвсем малко вода, колкото да покрие дъното.Ако остане някаква част от пълнежа след като сте напълнили пънчетата, може да го разтелете около пънчетата.Запечете тиквичките и когато са почти готови, сложете върху всяко пънче парче кашкавал и ги запечете.

Съвет: поднесете пънчетата украсени с малко магданоз или пресен копър

Ако ви е харесала рецептата, моля натиснете бутон "Харесва ми"

0 коментара:

Публикуване на коментар