четвъртък, 21 юни 2012 г.

Печена пъстърва на скара


Днес реших да хапнем нещо здравословно и ниско калорично.Все пак е лято!!!




Необходими продукти: (2 порции)

2 цели пресни пъстърви
1 лимон
сол, черен пипер на вкус

За дресинга:
1 лимон
малко зехтин

Начин на приготвяне:

       В случай, че сте си я наловили от някоя река или някой язовир е необходимо първо да се почисти като се отстранят вътрешностите й.
      Ако е купена от рибен магазин се предполага, че е почистена.В такъв случай си осолете рибата от външна и вътрешна страна.Във вътрешната страна на рибата сложете резенчета лимон и черен пипер.Така приготвената риба е добре да престои поне 30 мин.Колкото повече стои, толкова по-хубава става.Може да престои и 24 часа в хладилник.
        След овкусяването рибата се слага на скарата.Може да увиете рибата във фолио за готвене и ще получите ефект на задушена рибка (а и няма да ви се налага да почиствате скарата след това).
        След като рибата е вече изпечена отстранете резените лимон.
        Дресингът се прави много лесно, само трябва да изстискате 1 лимон, а може и повече (за любителите на киселото) и да добавите няколко капки зехтин.Разбърквате и дресингът е готов.
        За почитателите на пресния копър мога да предложа да си пасират малко от него и да го добавят към дресинга.

Съвет: украсете рибката с пресен магданоз и копър.

Ако ви е харесала рецептата, моля натиснете бутон "Харесва ми"

0 коментара:

Публикуване на коментар