1 пакет обикновени бисквити
4 сурови яйца
5 с.л.захар
200 гр. масло
1 дюля
1 ябълка
1 праскова
филирани бадеми или натрошени ядки
За сиропа:
2 с.л. захар
50 мл. вода
Начин на приготвяне:
Разстворете захарта във врящата вода.Оставете сиропа да изстине.В дълбока купа смесете смлените в блендер бисквити с разстопеното масло и разбитите яйца (яйцата се разбиват предварително в отделен съд заедно със захарта).Омесете добре тестото и го разстелете в малка тавичка.Отгоре наредете предварително обелените и нарязани на филийки плодове.Поръсете питата с филираните бадеми и я сложете в предварително загрята фурна на 200*C отгоре и отдолу без вентилатор.След като блатът се запече (когато започне да хваща кафява коричка отстрани) увеличете градусите на фурната до 275*C и печете само отгоре до запичане на ядките.Извадете питата и изчакайте около 20 мин. да изстине, след което с помощта на лъжица я залейте със сиропа.
Съвет:След като питата е изстинала и сиропът е попил добре, може да я поръсите с пудра захар.За най-добър резултат изчакайте питата да престои поне 7-8 часа.
0 коментара:
Публикуване на коментар