350 гр. краве сирене
5 препълнени (с връх) с.л. бяло брашно
2 скилидки чесън
550 мл. вода
черен пипер
сол (ако сиренето не е достатъчно солено)
4 с.л. краве масло
сок от лимон (по желание)
Начин на приготвяне:
Сложете дълбок тиган върху загрят котлон.Сложете кравето масло в тигана и го изчакайте да се разтопи.Добавете предварително натрошеното сирене и го оставете малко да се запържи като го разбърквате от време на време.Добавете и брашното и бъркайте енергично докато се запържи до златисто.Постепенно налейте и водата като не спирате да бъркате, за да не се получат бучки.Ако все пак се получат такива може да ги намачкате с дървена шпатула и да разбъркате.Оставете кашата да се сгъсти като не забравяте да я разбърквате.Не я оставяйте да се сгъсти много, защото трябва да имате предвид, че след като малко изстине тя се стяга още повече от брашното в нея.Накрая добавете предварително намачкания чесън, сол и черен пипер на вкус.За още по-добър вкус добавете малко лимонов сок.
Съвет:Сервирайте сиренената каша поръсена със ситно нарязан пресен магданоз.
0 коментара:
Публикуване на коментар