Необходими продукти за около 10 чушки:
10-11 сурови червени чушки
2 ч.ч. ориз
8-9 средно големи гъби
1/3 от един стрък праз
сол
черен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Почистете чушките от семките и ги измийте.В купа накиснете ориза за около 20 мин., след което го измийте и го отцедете от водата.Измийте и нарежете гъбите и праза.
В тиган със загрято олио (сложете олио достатъчно да покрие дъното на тигана, за да стане ориза по-хубав) запържете гъбите и праза, а след това добавете и ориза.Запържете и него, като го овкусите със сол и черен пипер.
Напълнете чушките с готовата смес и ги наредете в тава.Ако остане от сместа може да я разпределите между чушките в тавата.Залейте чушките с вода (около 2 пръста от дъното на тавата).Печете до набъбване на ориза и изпаряване на водата.Ако ориза не е готов, а водата е извряла, добавете още малко вода.
Съвет:За още по-вкусна вечеря може да направите малки хлебчета по рецептата описана тук:http://helloskitchen.blogspot.com/2012/10/blog-post_11.html
0 коментара:
Публикуване на коментар