вторник, 2 октомври 2012 г.

Домашна баница със сирене


Необходими продукти:

1 пакет кори за баница (аз лично харесвам "Фамилия")
5 сурови яйца
1 кофичка кисело мляко - 370 гр.
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. газирана вода
300 - 350  гр. сирене

Начин на приготвяне:

  В голяма купа разбийте яйцата и киселото мляко.Добавете газираната вода и олиото и разбъркайте сместа добре.Натрошете сиренето и го добавете към яйчената смес.
   Намажете тавата с олио.
   Разстелете корите за баница.Поръсете всяка кора със смес, но не прекалявайте, за да може да остане малко и за заливане на цялата баница.След това навийте кората първо на  руло, а след това на охлювче.Сложете първото охлювче в средата и подредете останалите охлювчета около него докато корите свършат.Добавете останалата част от сместа върху подредената баница и с помощта на лъжица разчупете охлювчетата, за да може сместа да се разпредели равномерно.С помощта на лъжица загладете баницата и я сложете във фурната на 200 *C до зачервяване.Първо баницата се запича отдолу, а след като се е изпекла и се е надула се запича и отгоре.Аз лично не загрявам фурната предварително, тъй като има вероятност бързо да започне да се запича и да не се надуе или да остане сурова отвътре.След като баницата е готова я извадете от фурната, внимателно я обърнете върху вестник и я покрийте с голяма кърпа.Оставете я да престои около 10 мин., след което я обърнете и я оставете да изстине.

0 коментара:

Публикуване на коментар