неделя, 7 октомври 2012 г.

Тутманик


Необходими продукти:

4 сурови яйца
4 ч.ч. брашно
8-9 с.л. разтопено масло
300 гр. натрошено краве сирене
2 ч.ч. кисело мляко
2 ч.л. сода за хляб
щипка сол

Начин на приготвяне:

      Разбийте в дълбока купа яйцата, киселото мляко, солта и маслото.Добавете сиренето и разбъркайте добре сместа.Постепенно добавете брашното, което предварително сте пресяли с бакпулвера.Отново разбъркайте добре.Готовата смес се изсипва в тава, която предварително сте намазали с олио и поръсели с малко брашно.Тутманикът се пече в гореща фурна около 20 мин. или до зачервяване.

0 коментара:

Публикуване на коментар