Необходими продукти:
4 парчета сьомга
1 голямо сурово яйце
брашно за овалване
сол
зехтин за готвене
Начин на приготвяне:
Осолете рибата и я оставете да престои около 1 час в хладилника.
В дълбока купа разбийте яйцето.В друга купа изсипете няколко лъжици брашно.
Всяко парче сьомга се овалва първо в яйцето, а после и в брашното и внимателно се поставя в тиган с нагорещен зехтин.Няколко минути пържете рибата от едната страна и няколко от другата до получаване на златист загар.
Съвет:При поднасяне на рибата може да нарежете лимони на тънки шайби и да я украсите.Може да добавите към украсата и стръкче магданоз или да направите канапе от маруля.За правилното консумиране на рибата е желателно да бъде поднесена със салата от пресни зеленчуци.
Внимание:Тази риба се приготвя изключително бързо и затова се пържи на среден огън, а и зехтинът не трябва да се загрява на високи градуси, тъй като полезните му свойства се загубват и става вреден за организма.
0 коментара:
Публикуване на коментар