неделя, 7 октомври 2012 г.

Сьомга пане

Както всички знаем сьомгата е изключително полезна, затова и днес реших да направя панирана сьомга за семейството си.



Необходими продукти:

4 парчета сьомга
1 голямо сурово яйце
брашно за овалване
сол
зехтин за готвене

Начин на приготвяне:

    Осолете рибата и я оставете да престои около 1 час в хладилника.
    В дълбока купа разбийте яйцето.В друга купа изсипете няколко лъжици брашно.
    Всяко парче сьомга се овалва първо в яйцето, а после и в брашното и внимателно се поставя в тиган с нагорещен зехтин.Няколко минути пържете рибата от едната страна и няколко от другата до получаване на златист загар.

Съвет:При поднасяне на рибата може да нарежете лимони на тънки шайби и да я украсите.Може да добавите към украсата и стръкче магданоз или да направите канапе от маруля.За правилното консумиране на рибата е желателно да бъде поднесена със салата от пресни зеленчуци.

Внимание:Тази риба се приготвя изключително бързо и затова се пържи на среден огън, а и зехтинът не трябва да се загрява на високи градуси, тъй като полезните му свойства се загубват и става вреден за организма.

0 коментара:

Публикуване на коментар