понеделник, 3 декември 2012 г.

Вкусни коледни сладки

Ето, че наближава най-хубавият празник за мен - Коледа!По традиция няколко дни преди Коледа приготвям тези вкусни сладки и в дома ми започва да се носи уникален мирис на канела и какао!Ето и рецептата за тях:


Необходими продукти:
2 – 3 чаени чаши брашно
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче краве масло от 125 гр. или маргарин
2 ванилии
1 ч.л. какао
1 щипка канела
1 непълна чаена чаша захар
1 сурово яйце

Начин на приготвяне:

     Разбъркайте всички продукти, без маслото. Него го разстопете и го добавете към сместа. Омесете тесто, което почти лепне и  го сложете  в хладилник за 30 минути.
Разточете тестото до достигане на 5 мм дебелина, като поръсвате плота с малко брашно, тъй като тестото е доста лепкаво. С коледни формички изрежете най-различни фигурки. Сладките поставете  в тава покрита със сладкарска хартия и ги сложете в леко загрята фурна. Печете на около 150*C до леко зачервяване.След изпичане сладките са много меки и е добре да престоят в тавата за 2-3 мин., след което е добре да се поставят върху плот или скара от микровълнова фурна, за да могат напълно да изстинат.Сладките могат по желание да се глазират с шоколад и да се украсят с кокос, захарни перли или ядки.Ако желаете може да направите и т.нар. айсинг (рецепта за него може да намерите на този сайт: http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8%D1%88%D0%B8) и да оцветите малки части от него в различни цветове.Аз лично си купувам боите на д-р Йоткер, за мен са най-добрите и се получават страхотни цветове.С помощта на клечка за зъби може да нарисувате най-различни фигурки или имена, или каквото ви дойде на ум.Повярвайте ми ако имате деца, те ще оценят високо вашия труд, а може да ги включите и в украсата на сладките.

Съвет: За по-добър вкус на сладките е добре да ги изчакате да изстинат и да ги сложите в кутия за сладки, след което да ги хапнете поне на следващия ден.Колкото повече отлежават сладките, толкова по-хубави стават.


0 коментара:

Публикуване на коментар