Необходими продукти:
3 средно големи картофа
1/2 цвекло
2 стръка целина
1 парче сварена и обелена тиква
1 морков
1-2 скилидки чесън
1 триъгълно парченце топено сирене
сол и черен пипер на вкус
няколко капки зехтин
За поръсване:
1 и 1/2 ч.ч. смесени ядки - тиквено семе, орехи, бадеми, индийско кашу
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете зеленчуците на едро, без чесъна.Сложете ги в тенджера и ги покрийте с вода.Сварете ги.След това отцедете част от водата в друг съд и пасирайте зеленчуците още докато са горещи.Ако супата е много гъста, добавете малко от отделената вода (някои хора му казват зеленчуков бульон).Добавете счукания чесън и сиренето, нарязано на малки кубчета и разбъркайте добре.Овкусете със сол и черен пипер.Добавете зехтина и отново разбъркайте.
В загрят тиган, без мазнина, сложете ядките и ги запечете леко.
При сервиране поръсете супата с част от ядките.
0 коментара:
Публикуване на коментар