вторник, 19 ноември 2013 г.

Пилешки сърца в масло, чесън и червено вино

Пробвала съм няколко рецепти за пилешки сърца и винаги се получават жилави и твърди.Сега реших да обърна реда за готвенето им и вместо първо да ги варя и после да ги запържа, аз правя точно обратното.Получават се крехки и вкусни сърца, такива каквито винаги съм искала да си хапна :)
Необходими продукти:
500 гр. охладени пилешки сърца
80 гр. краве масло
2 скилидки чесън
2 с.л. червено вино
2 ч.л.червен пипер
1 ч.л. черен пипер
сол на вкус

Начин на приготвяне:
    Почистете пилешките сърца от мазните ципи и им направете лек разрез по средата, но внимавайте да не се раздели сърчицето на две половини.Изчистете сърцата от съсиреците кръв и ги измийте добре.Подсушете почистените сърца в кухненска хартия.
     В тигана с разтопеното масло изсипете сърцата и ги запържете до златисто.Добавете вода.Водата трябва да покрие сърцата.Оставете ги да се варят около 40 мин., като добавяте вода, за да не загорят.След като се варят около 30 мин. оставете водата да изври, добавете виното, стрития чесън, сол и черен пипер.Червения пипер го добавете последен, разбъркайте енергично и след 1-2 секунди махнете сърцата от огъня (за да не загори червеният пипер и да загорчи).

Съвет:Сервирайте сърцата гарнирани с прясна салата.Може да настържете малко лимонена кора и да ги овкусите със сок от лимон.


 



0 коментара:

Публикуване на коментар