неделя, 24 ноември 2013 г.

Качамак със сирене/Полента със сирене и масло

Необходими продукти:
200 гр. царевичен грис/качамак
800 мл. вода
100-130 гр. краве сирене
2 с.л. краве масло
сол
червен пипер

Начин на приготвяне:
    Сложете на котлона тенджерка пълна с вода (800 мл.).Добавете малко сол и царевичния грис.Бъркайте непрекъснато докато качамакът набъбне и сместа се сгъсти и започне да става на балончета.Махнете тенджерата от котлона и сложете натрошеното сирене и кравето масло.Разбъркайте добре.Сервирайте ястието топло.

Съвет:За още по-добър вкус на качамака може да направите запръжка с червен пипер и олио.Ако обаче желаете по-здравословна закуска може да поръсите качамака с малко червен пипер, без да го запържвате.Ако качамакът ви се стори блудкав добавете още сирене.

0 коментара:

Публикуване на коментар