вторник, 5 ноември 2013 г.

Пълнозърнест пандишпанов сладкиш с боровинки и кокос

Необходими продукти:
4 сурови яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. пълнозърнесто пшенично брашно
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилия
4 с.л. пресни боровинки или замръзени
3 с.л. кокосови стърготини (аз използвах прясно настъргани стърготини от кокос и се получи много сочен десерт, надявам се и с пакетираните кокосови стърготини да се получи вкусен и сочен десерт)

За заливката:
1 кофичка кисело мляко- 400 гр.
9 с.л. захар
9 с.л. какао на прах
2 с.л. сладко от боровинки
кокос за поръсване - около 1 ч.ч.

Начин на приготвяне:
   В голяма купа разбийте яйцата със захарта.Добавете брашното, което предварително сте смесили с бакпулвера и ванилията.Разбъркайте добре сместа.Към получената смес добавете боровинките и кокосовите стърготини.
   В предварително намаслена и набрашнена (използва се отново пълнозърнесто брашно) тавичка изсипете сместа.Печете пандишпана в предварително загрята фурна на 200 *C отгоре и отдолу без вентилатор за около 30 мин.Проверете дали блата е готов с помощта на клечка за зъби.Ако след забиване на клечката до дъното на тавата излезе суха, значи пандишпановият блат е готов.
   Оставете блата да изстине напълно (Ако използвате тавичка с подвижно дъно не махайте обръча, за да може да залеете пандишпана с млечната смес и да попие добре).
    В купа смесете киселото мляко, захарта, какаото и сладкото от боровинки.Разбъркайте добре и изсипете сместа върху пандишпана.Не се притеснявайте, че сместа изглежда много - след като престои, тя попива в блата.

Съвет:Преди сервиране поръсете сладкиша обилно с кокос, а може да добавите и натрошени ядки.

0 коментара:

Публикуване на коментар