неделя, 3 ноември 2013 г.

Руло "Стефани"

За по-различен вкус и вид на рулото съм добавила малко извара и цвекло.Дано ви хареса!
                                                                                                                                                             Необходими продукти:
800 гр. кайма смес
7-8 с.л. извара
1 сурово яйце
1/2 глава лук
сол
чубрица
кашкавал за поръсване

За плънката:
2 моркова
3-4 стерилизирани краставички
3 сварени яйца
1/2 цвекло

Начин на приготвяне:
    В дълбока купа омесете каймата заедно с изварата, суровото яйце, ситно нарязания лук, сол и чубрица на вкус.Разстелете получената смес върху фолио за готвене.Отгоре наредете предварително обелените, нарязани на пръчици и сварени морков и цвекло.Нарежете краставичките на ивици.Сварените яйца разрежете през средата на две половини и заедно с краставичките също ги наредете отгоре.Хванете фолиото от единия край и завивайте като съще временно притискате сместа, за да слепне към нарязаната плънка.Завивайте рулото по дължина, все едно завивате плънката с одеало :).
    Намажете тавата обилно с олио и я поръсете с галета.Сложете рулото както е завито във фолиото и внимателно го търкулнете, за да издърпате и да махнете фолиото.Поръсете рулото обилно с галета.Печете в предварително загрята фурна на 275*C отгоре и отдолу до запичане на каймата.Извадете рулото и го поръсете с кашкавал.Печете само отгоре за няколко минути до запичане на кашкавала.

Съвет:За да стане ястието още по-вкусно може да направите соса, който е описан тук: http://helloskitchen.blogspot.com/2013/10/blog-post_19.html

0 коментара:

Публикуване на коментар