четвъртък, 28 ноември 2013 г.

Филе от акула с билки и меден сос

Необходими продукти:
600 гр. филе от акула
1 1/2 с.л. пчелен мед
сок от 1 лимон
сол
черен пипер
1 щипка розмарин
1 щипка мащерка
3-4 скилидки чесън
2 с.л. олио

алуминиево фолио за готвене

Начин на приготвяне:
    Нарежете рибата на парчета.В дълбока купа смесете меда, заедно със сока от лимона, солта (на вкус), черния пипер (на вкус), розмарина, мащерката, намачкания чесън и олиото.Разбъркайте добре, за да се получи хубава марината.Полейте рибата с нея и я оставете да престои поне 1 час, като от време на време обръщате парченцата, за да се овкусят и от двете страни.
    Сложете на дъното на правоъгълна тавичка  фолио за готвене, така че да покрива и стените на тавичката.Наредете рибата върху фолиото и изсипете соса.Завийте рибата с фолио и притеснете стените на фолиото, така че да се получи затворен плик, т.е. да няма никъде дупки, за да не изтече сосът.
     Печете рибата в предварително загрята фурна на 275*C отгоре и отдолу без вентилатор за около 30 мин.

Съвет:Ако обичате сладки сосове може да полеете рибата със соса, но може и да я отцедите от него, защото при печенето е поела достатъчно от него.Поднесете ястието с чаша хубаво вино.

0 коментара:

Публикуване на коментар