сряда, 1 август 2012 г.

Омлет с кашкавал

Яйцата са изключително полезна храна!Приготвят се за минути и както и да са поднесени все са си вкусни :)Това омлетче се приготвя точно за 5 мин.



Необходими продукти: (за 1 омлет)

3 сурови яйца
30-40 гр. кашкавал
сол
олио за пържене

Начин на приготвяне:

         В дълбока купа разбивате на пяна яйцата и добавяте сол на вкус.Изсипвате яйчената смес в тиган, в който предварително сте загряли малко олио (около 1 1/2 с.л.).Яйцата не се бъркат, а се пържат като палачинка.Когато яйцата са почти изпържени нареждате на едната половина тънко нарязания на филийки кашкавал.С помощта на шпатула прегъвате омлета на две като сандвич, като частта на която сте наредили кашкавала да остане от долната страна.Оставете за няколко секунди омлета в тигана, за да може кашкавалът леко да се разстопи.

Съвет:За още по-добър вкус в сместта от яйца може да добавите и малко натрошено сирене.Сервирайте омлета с гарнитура от нарязани пресни зеленчуци и студен айран.


0 коментара:

Публикуване на коментар