сряда, 13 март 2013 г.

Кекс с рачел

Пухкав кекс с хрупкави парченца рачел!
Необходими продукти:
3 сурови яйца
2 1/2 ч.ч. кисело мляко
1 1/2 к.л. сода бикарбонат
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. нарязан на кубчета рачел
1 ч.ч. натрошени ядки (орехи, бадеми)
2 ванилии

Начин на приготвяне:
    В дълбока купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко разбито със содата.Добавете олиото, захарта, ванилиите и разбийте добре сместа.Добавете рачела и натрошените ядки и с помощта на лъжица разбъркайте сместа.
   В предварително намаслена и набрашнена тавичка изсипете сместа и я сложете в предварително загрята фурна на 200*C.Печете кекса първо отдолу с вентилатор и когато е готов го запечете и отгоре.
    Тест за готовност:Проверете дали кексът е изпечен отвътре като го набодете с клечка за зъби.Ако клечката излезе суха, т.е. по нея няма следи от кексовата смес, значи кексът е готов.

3 коментара: