сряда, 12 февруари 2014 г.

Сьомга на фурна с дресинг

Необходими продукти:
4 парчета сьомга (шайби)
1/2 червена чушка
1/2 лимон
1 с.л. краве масло
7-8 стръка копър
сол
черен пипер
фолио за печене

За дресинга:
1 1/2 лимон
1-2 скилидки чесън
2 ч.л. оцет
4-5 с.л. вода
7-8 стръка магданоз

Начин на приготвяне:
    Намажете рибата със сол и черен пипер на вкус.Наредете я в тавичка.Поръсете я с предварително измития и нарязан на ситно копър.Нарежете чушката на тънки ивици и я наредете върху сьомгата.Изцедете лимона (1/2) върху парчетата риба.Оставете рибата да престои 30 мин. в хладилник.
     Загрейте фурната на 275*C.Точно преди да сложите рибата във фурната я поръсете с разтопеното масло и я покрийте с фолио.Печете отгоре и отдолу около 15 мин., след което махнете фолиото, долейте малко вода (на дъното на тавичката) и запечете рибата за 20-25мин.
        Докато рибата се пече направете дресинга като смесите сока от лимон, малко нарязана на ситно лимонова кора, намачкания чесън, оцета, водата и ситно нарязания магданоз.Разбъркайте добре.

Съвет: Сервирайте сьомгата с прясна салата.Сервирайте дресинга отделно в сосиера.Поднесете и хубаво бяло вино.


0 коментара:

Публикуване на коментар