събота, 10 ноември 2012 г.

Гювеч със свинско месо, картофи и ябълки

В тези студени вечери си спомних за вкусния гювеч, на който много добре му подхожда чаша червено вино и люти чушки! :)Ето и рецептата за него:


Необходими продукти:

500 гр. свинско месо за готвене
6 картофа
1 1/2 морков
1 зелена ябълка
1 глава кромид лук
2 с.л. доматен сок
сол
чубрица
2 ч.л. червен пипер
олио

Начин на приготвяне:

    Нарежете месото на кубчета и го сварете в подсолена вода.Обелете морковите и картофите и ги нарежете на едри кубчета.Обелете лука и го нарежете на ситно.Сложете зеленчуците в гювеча.Добавете свареното месо, заедно с бульона му.Бульонът от месото е добре да се прецеди.Ако след като добавите  бульона зеленчуците с месото не са покрити от него, добавете и вода за да се покрият.Ако обичате ястията да са с повече сос добавете повече вода.Сложете гювеча във фурната на максимална температура (за моята печка това са 275 *C).След като ястието заври добавете сол, чубрица и олио на вкус.Когато ястието е  готово, т.е. зеленчуците са се сварили добавете доматения сок и червения пипер и разбъркайте добре.Нарежете ябълката на резени и я добавете към ястието.Върнете гювеча във фурната за още няколко минути, колкото ястието да заври отново, след което изключете фурната и оставете ястието в нея за половин час.

Съвет:Както написах по-горе на това ястие много му подхожда чаша вино и люти чушки, а може и туршия :).Може да поръсите ястието с пресен магданоз, а за още по-перфектна вечеря може да направите и тези хлебчета:http://helloskitchen.blogspot.com/2012/10/blog-post_11.html



0 коментара:

Публикуване на коментар