сряда, 7 ноември 2012 г.

Картофени кюфтета




Необходими продукти за около 30 кюфтета:

1,500 кг. картофи
350-400 гр. краве сирене
2 сурови яйца
1 глава кромид лук или няколко стръка пресен лук
сол
чубрица
брашно и галета за овалване

Начин на приготвяне:

    Сварете картофите, след което ги обелете и ги намачкайте на пюре.Натрошете сиренето, изсипете нарязания лук и счупете двете яйца върху картофите.Поръсете сместа със сол и чубрица на вкус и омесете картофената смес.Оставете добре омесената смес за няколко часа в хладилник, след което оформете кюфтенцата.Оваляйте ги в сместа от брашно и галета и ги изпържете в добре загрято олио.

Съвет:Поднесете картофените кюфтета със зелена салата или с кисело мляко.

0 коментара:

Публикуване на коментар