Необходими продукти за около 8-9 порции:
6 сурови яйца
1 литър прясно мляко
150 гр. захар
2 ванилии
За карамела:
150 гр. захар
1 ч.л. вода
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата в купа.Затоплете млякото и го добавете към яйцата.Добавете ванилиите и захарта и разбъркайте добре яйчената смес.
В тенджерка изсипете захарта за карамела заедно с водата и я сложете на котлона.Разбърквайте постоянно, за да стане гладка смес.
Разсипете карамела в купички, които предварително сте наредили в тава.В тавата налейте вода до половината на купичките.Върху карамела излейте яйчената смес и сложете тавата във фурна на 160 C без вентилатор.
Крем карамелът се пече на водна баня до
зачервяването му. След това фурната се изключва и десертът се оставя
да се охлади в нея.
Най-важното при приготвянето на крем карамел е водата в тавата
да не завира, за да не се образуват шупли.Ако водата започне да завира, допълнете с чаша студена вода или намалете фурната.
0 коментара:
Публикуване на коментар