четвъртък, 8 ноември 2012 г.

Крем карамел

Много вкусен и сладък десерт, познат на всички!Ето и рецептата за него.

Необходими продукти за около 8-9 порции:
6 сурови яйца
1 литър прясно мляко
150 гр. захар
2 ванилии

За карамела:
150 гр. захар
1 ч.л. вода

Начин на приготвяне:
    Разбийте яйцата в купа.Затоплете млякото и го добавете към яйцата.Добавете  ванилиите и захарта и разбъркайте добре яйчената смес.
  В тенджерка изсипете захарта за карамела заедно с водата и я сложете на котлона.Разбърквайте постоянно, за да стане гладка смес.
    Разсипете карамела в купички, които предварително сте наредили в тава.В тавата налейте вода до половината на купичките.Върху карамела излейте яйчената смес и сложете тавата във фурна на 160 C без вентилатор.
     Крем карамелът се пече на водна баня до зачервяването му. След това фурната се изключва и десертът се оставя да се охлади в нея. Най-важното при приготвянето на крем карамел е водата в тавата да не завира, за да не се образуват шупли.Ако водата започне да завира, допълнете с чаша студена вода или намалете фурната.

0 коментара:

Публикуване на коментар