1 пакет домашна юфка -200 гр.
3 сурови яйца
800 мл. прясно мляко
1 1/2 ч.ч. захар
20-30 гр. краве масло
2 ванилии
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В дълбока купа разбийте яйцата, добавете прясното мляко, захарта, разстопеното краве масло и ванилиите.Разбъркайте добре.
В тавичка изсипете юфката и я разстелете равномерно.Върху нея излейте вече готовата смес.Сложете тавата в загрята фурна на 275*C.Печете около 20 мин. или докато юфката се запече и поеме сместа.Оставете баницата да изстине.
Съвет:За още по-добър вкус на баницата я поръсете с пудра захар или натрошени орехи.
0 коментара:
Публикуване на коментар