Необходими продукти:
2 ч.ч. кисело мляко
2 сурови яйца
6 с.л. краве масло - разтопено
1 ч.л. сол
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1 с.л. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. нарязан спанак (предварително попарен във вряща вода)
1 1/2 ч.ч. натрошено сирене
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбийте яйцата заедно с киселото мляко.Добавете маслото, солта,захарта и брашното, смесено със содата и бакпулвера.Разбийте добре, докато се получи гладка хомогенна смес.Добавете нарязания спанак и натрошеното сирене и с помощта на лъжица разбъркайте леко сместа.
В нагорещен и леко намазнен тефлонов тиган изливайте по половин или по един черпак от сместа (в зависимост от големината на черпака, съветвам да изливате по половин, за да стават по-малки палачинки).След като излеете от сместа на няколко места в тигана, леко я разстелете (сместа), за да не станат много дебели.Пържете палачинките по няколко минути от двете страни.
Съвет:Съветвам палачинките да се консумират напълно изстинали.Може да сервирате с чаша прясно мляко или купичка кисело мляко.
Направих ги в събота и станаха много вкусни! Моите хем бяха с черно брашно и само със содата. Дегустаторите казаха - ммм, деликатес!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Веси
радвам се че са ви харесали
ОтговорИзтриване