Необходими продукти:
1 кг. свински гърди, нарязани на парчета
3 скилидки чесън
2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
сол на вкус
4 с.л. олио
За соса:
2 с.л. настъргани на ситно портокалови и лимонени кори
сока на 1 портокал
сока на 1 лимон
2 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Намажете гърдите с намачкания чесън, червения и черния пипер и олиото.Добавете сол на вкус.Наредете гърдите в тавичка и изсипете малко вода, колкото да покрие дъното на тавичката.Завийте ги с фолио за печене и ги печете около 40 мин, след което махнете фолиото и залейте гърдите със соса, който предварително сте направили (смесвате изброените продукти за соса).Печете гърдите още 25-30 мин. или докато получат червено-кафяв загар, като периодично ги заливате със соса.
0 коментара:
Публикуване на коментар