2 сурови яйца
2 к.ч. вода
1 непълна ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. оцет
3-4 с.л. захар
брашно - на око колкото да стане гъста каша като за кекс, аз слагам около 2 ч.ч.
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата.Изсипете содата в оцета и ги добавете към яйцата.Към тях добавете и останалите продукти.Разбийте добре, докато се получи гъста, хомогенна каша.
В тиган сложете олио и го оставете да се загрее добре.Сложете повече олио.С лъжица загребвайте от сместа и я изсипвайте в тигана.Пържете бухтите и от двете страни до получаване на златист загар.
Съвет:Може да слагате готовите бухти върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишното олио.
2 яйца
2 кафени чаши вода
1 непълна чаена лъжица сода
1 с.л. оцет
3-4 с.л. захар
Брашно (ще го прецените на око; трябва да се получи смес по-гъста от кексово тесто)
Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/nedelni-evtini-buhti.15124.html
Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/nedelni-evtini-buhti.15124.html
2 яйца
2 кафени чаши вода
1 непълна чаена лъжица сода
1 с.л. оцет
3-4 с.л. захар
Брашно (ще го прецените на око; трябва да се получи смес по-гъста от кексово тесто)
Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/nedelni-evtini-buhti.15124.html
Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/nedelni-evtini-buhti.15124.html
2 яйца
2 кафени чаши вода
1 непълна чаена лъжица сода
1 с.л. оцет
3-4 с.л. захар
Брашно (ще го прецените на око; трябва да се получи смес по-гъста от кексово тесто)
Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/nedelni-evtini-buhti.15124.html
Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/nedelni-evtini-buhti.15124.html
0 коментара:
Публикуване на коментар