Необходими продукти:
225 гр.мед
150 гр. захар
1 ч.л.канела
по 1 с.л. настъргани на ситно лимонови и портокалови кори
100 гр. натрошени на ситно орехи
2 ванилии
250 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Затоплете меда, заедно със захарта и канелата.След като захарта се разтопи, отстранете сместа от котлона.Оставете я леко да се охлади и добавете останалите продукти.Разбъркайте добре и омесете лепкаво тесто.Оставете тестото да престои поне 30 мин. в хладилник, след което го разточете на тънка кора върху хартия за печене и я поставете в тава.Докато точите тестото поръсвайте по малко брашно върху точилката и тестото, тъй като то е лепкаво и има вероятност да залепне за точилката.
Печете блата в предварително загрята фурна на 180*C за около 15-20 мин.
Докато блата е още горещ, го нарежете на парчета.Сложете готовите меденки в метална кутия, като между тях поставите резени ябълка.Така по-бързо ще омекнат.
Съвет:Изчакайте поне 5 дни преди да ги предложите за хапване.През 2 дни сменяйте резените ябълка.Колкото повече стоят тези меденки, толкова по-хубави стават.
0 коментара:
Публикуване на коментар