500 гр. кайма
3 сурови яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. вода
1 щипка чубрица
сол, черен и червен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
В дълбока купа смесете каймата и водата.С ръка накъсайте каймата на малки парченца.Разбийте яйцата в друга купа и ги добавете към каймата.Добавете и останалите продукти и разбъркайте добре докато се получи хомогенна каша.Оставете кашата за около 20-30 мин. в хладилник и отново я разбъркайте добре.Уверете се, че каймата се е смесила добре с останалите продукти и не е на топчета.
В тиган със загрято олио изсипете с помощта на лъжица малка част от сместа и леко я натиснете, за да не станат шницелите много дебели.Изпържете ги от двете страни до златисто.
Съвет:Може да сложите готовите шницели върху кухненска хартия или върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина.Гарнирайте шницелите със салата от пресни зеленчуци.
0 коментара:
Публикуване на коментар